10. ledna 2018

Zase ta ložnice...

 ...jé o té už tady bylo tolik napsáno!
A je tu znova a zase v jiném kabátě.
Už víte, že můj muž rád vše vyrábí sám a já ho za to obdivuji a jeho díla jsou vždy kvalitní, pečlivě promyšlená a hlavně krásná. A to je amatér a vše kolem dřeva se učil sám! 
Kolikrát si myslím, že jeho dílo je lepší, než kdyby ho vyráběl profi truhlář. :-) 

Samozřejmě to nebylo jinak ani u naší postele, kterou také vyráběl. Je to mohutný jasanový rám, který  v podstatě levituje. A to má skoro 100 kg!!! 
Na postel jsem si musela několik měsíců počkat, jak už víte z jiných článků a trpělivě skládat denně matrace na zemi v obýváku. Ale nakonec jsem se dočkala a těsně před Vánoci konečně mohla ulehnout zase do své postele. Je krásná, pohodlná a nezničitelná. 
Ještě chybí čelo za postelí na zdi, ale to se nechte překvapit. 
A také noční stolky. 
Ložnice je strašně pidi, takže zřejmě bude jen něco malého na stěně. 

A pro co se nemohu rozhodnout, jsou lampičky na zdi. Žádné se mi zatím nelíbily. Teď tam jen trčí dráty.
Nemáte někdo tip na pěkné industriální černé lampičky? Nejlépe na kloubu a natáčecí. :-)
Máte s nějakými zkušenosti? 
Dejte odkaz! Prosím! :-)

Další akcí v ložnici byla také šatní skříň.
Kousek z ní můžete vidět zde. Ale o té podrobně také až jindy.

Martina
























6 komentářů:

  1. Olalá, taková krása <3 Těším se na konečný výsledek. Nechávám se inspirovat a jednou si takovou ložnici taky zařídím.. Už aby to bylo :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě si nemyslím, žen jsi dekoratér amatér :-D Je vidět, že máš talent, ale že tě to taky baví takže koukám, máme společné zájmy :-) Kdyby ses ráda taky nechala inspirovat, můžeš vzít odběr mé stránky, zanedlouho vyjde zase nějaké to DIY :-)
    https://janinatvoriskvosty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ta je opravdu kouzelná. Já teď začínám plánovat přestavbu ložnice. Ráda bych asi využila stávající postel i nábytek, ale pomocí dekorací a bytového textilu bych ráda ten prostor zařídila do šedo-tyrkysové barvy. A co bych tedy také ráda pořídila nové, je kvalitní matrace, hlavně tedy zdravotní, tak přesně tak pokukuji tady po nějakých vhodných.

    OdpovědětVymazat
  4. Hele to vypadá dobře. Docela se mi líbí ty odhalené cihly na stěně, na ložnici je to hodně netypické. Navíc podle světla si myslím, že tam nebudete mít v létě horko. Což mi teda bohužel říct nemůžeme. V podnájmu máme ložnici směrem na jih a v létě je to docela peklíčko. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? Ty cihly mě dostaly. Ještě jsem něco takového v ložnici neviděla, ale musím uznat, že to vypadá opravdu dobře. Skvělá inspirace. Jinak co se týče toho tepla, tak my teď řešíme úplně opačný problém - máme v ložnici příliš velkou zimu. Nevím čím to je, asi za to můžou stará okna. No každopádně přemýšlela jsem nad tím jak to řešit a asi zkusím koupit nějaké teplejší zimní přikrývky. Nic lepšího mě momentálně nenapadá.

      Vymazat
  5. To je fakt nádherně vybavená ložnice. Díky za inspiraci. Já se taky chystám konečně pustit do předělání té naší. Bude tam ale hodně práce. Celá by totiž potřebovala předělat od základu. Nový nábytek, stěny atd. Dost jsem uvažovala i nad tím, jestli se o tom neporadit třeba s nějakým bytovým architektem. Slyšela jsem, že třeba tito jsou dobří.

    OdpovědětVymazat

Budu ráda, když mi zanecháte jakýkoli vzkaz nebo komentář. Samozřejmě také ráda kdykoli odpovím na vaše dotazy.