15. listopadu 2018

About style...





 Styl (z lat. stilus, rydlo, sloh) znamená původně charakteristický rukopis, později specifický charakter výtvarných děl a uměleckých předmětů (sloh), hudby (žánr) nebo i jiných lidských činností. Styl může charakterizovat umění určité doby (gotickýbarokní styl nebo sloh), určitého prostředí (rustikální styl), určitého umělce (jeho „rukopis“) nebo vůbec určitého člověka („to není v jeho stylu“). Odborník může podle stylu rozpoznat, z jaké doby, z jakého prostředí, případně od kterého autora dané dílo pochází, i když je předtím nikdy neviděl nebo neslyšel.




 Proč chci psát dneska o stylu? 
Protože se mě hodně lidí ptá, co je můj styl. Tak jsem nad tím začala přemýšlet. No a to je problém, protože já to nevím. Jedno ale vím... Nedokážu se držet jednoho stylu. Vždycky se mi líbilo více stylů a bylo mi líto tvořit jen v jednom z nich.
Mám to tak i v módě. Pere se to ve mě.
Už jsem si jednou dokonce stěžovala kamarádce, že nemám žádný styl...že si vždycky nakoupím spoustu různých druhů oblečení a nedokážu to nijak sjednotit v jeden styl a zůstat u něj.
A ona mi řekla, že to nevadí, že mám styl, ale SVŮJ a že to není žádná vada. :-)
 Nedokážu nosit jen jeden. Někdy se probudím a chci být dámou v šatech. Někdy nechci přiznat věk a chci se cítit jako hippster. 






Proto jsem vždycky záviděla těm, co mají jasno. Holky, které by na sebe nevzaly sukni a zase opačně... Dámy, které nedají dopustit na sukni a tepláky považují za něco odporného. .-)




A takhle to mám i v u interiéru... Nedokážu si vybrat!
Provensálský, skandinávský, bruselský, retro, minimalistický, moderní, starožitny, rustikální,...

Provensálský



Retro


Rustikální



 Snažím se použít trochu z každého z nich. Kombinovat a míchat...
Ale tak, aby to nebyla nesourodá směs. V praxi to vypadá tak, že třeba do minimalistického se snažím nacpat něco přírodního, něco co ten minimalismus trochu rozbije, zútulní.

Minimalistický

A to je možná odpověď. Já vlastně tvořím v tzv. svém stylu, který jsem si vytvořila a který je takovou mojí značkou a poznávacím znamením. 
Je to můj styl a můj pohled na bydlení. 

Můj styl a interiér 

A ráda bych, aby to tak zůstalo.
Neznamená to ale, že když ode mne bude někdo požadovat interiér v tom nebo onom stylu, tak mu ho nenavrhnu. :-) Jen mi to půjde trochu hůře. .-) 




A jak to máte se styly vy? Máte ten svůj nebo se nemůžete rozhodnout.
V obou případech - buďte styloví a nenechte si do svého stylu mluvit! 

Martina G. 






Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda, když mi zanecháte jakýkoli vzkaz nebo komentář. Samozřejmě také ráda kdykoli odpovím na vaše dotazy.